jueves, 15 de noviembre de 2007

Xerrada de Laura Borràs


El passat dissabte 10 de Novembre vaig assistir en Alzira a una interessant xerrada de la professora de literatura de la UOC Laura Borràs. Es tracta d'una ponència anomenada "Llegir en l'era digital", i que forma part dels continguts del curs "Fomentar la lectura en la societat del coneixement" organitzat per la Fundació Bromera per al foment de la lectura.

En primer lloc cal destacar la magnífica capacitat de comunicació de Laura. Ens va presentar la seua exposició d'una forma tan entusiasta que ens feu oblidar a tots que era un dissabte pel matí, després de tota la setmana de feina.



El contingut de la xerrada va ser cèrtament molt interessant i crec que ens va inspirar a molts de nosaltres, bibliotecaris i professors la majoria, per a poder aplicar-ho al nostre treball encara que siga d'una manera més modesta que el fantàstic bloc sobre estudis literaris i tecnologies digitals Hermeneia, creat per un grup de recerca format, a més de la pròpia Laura, per investigadors de Universitats catalanes, europees i americanes.

La ponent va fer un repàs per l'evolució històrica de la literatura en l'aspecte formal, des de les taules d'argila dels sumeris fins a l'edició digital. En aquest punt Laura ens va fer veure que les reticències als canvis per part d'alguns sectors no són una cosa d'ara, sino que en èpoques anteriors ja s'han donat situacions similars. I si no s'ho cregueu, mireu el que li passa a aquest pobre monjo medieval en veure un llibre en forma de còdex.

Bò, i després de la xerrada de Laura, el café reglamentari i taller de blocs. Jo vaig estar en l'aula de Gianpiero Pelegi, professor d'italià en l'Escola d'idiomes de Sagunt, que ha sabut aplicar açò dels blocs al seu mètode d'ensenyament.

A mi particularment m'ha resultat profitós tot el que he aprés en aquesta jornada. De moment estic fent el meu primer bloc amb més o menys encert.

El 15 de Decembre Laura ens farà una altra xerrada dins dels continguts del curs. Ja us contaré què tal.



2 comentarios:

Enric dijo...

Hola Venjadora Tòxica,estic d'acord amb tu en que la ponència de Laura Borràs va ser d'alló més interessant i esclaridora, de fet crec que d'ara endavant a tots els que ens agrada la literatura hauriem d'estar atents a les novetats del projecte Hermeneia.

Fundació Bromera dijo...

No només estar atents als projectes d'altres, cal també aprofitar els blocs que teniu per a donar difusió a aquelles troballes interessant que feu per a compartir amb els altres, aquest és un avantatge de les noves tecnologies que cal aprofitar.